Ben Bizzie leert kinderen van Hulsberg beter kennen

Sporten en bewegen zorgt voor geluk. Dat weet Ben Bizzie maar al te goed. Maar hoe gezond zijn de kinderen basisschool Hulsberg in Nuth? Dat ontdekt hij met zijn eigen Ben Bizzie Monitor.

Sporten, voldoende beweging en gezond eten hoort bij een gezonde leefstijl. Vroeger hield hij niet zo van voetbal en trok hij zijn neus op voor bananen. Tegenwoordig weet hij wel beter. Maar hoe zit dat bij de kinderen? Ben leert de kinderen in Nuth graag beter kennen. Dat doet hij met zijn eigen Ben Bizzie Monitor. Een tijdje geleden hebben de kinderen van groep 5 t/m 8 van basisschool De Bolster in Nuth de vragenlijst ingevuld. Na de meivakantie zijn ook de kinderen van basisschool Hulsberg aan de beurt. Hij ontdekt hoe veel de kinderen bewegen, wat hun favoriete sporten zijn, wat ze graag eten, hoe veel frisdrank ze drinken en nog veel meer.

De vragenlijsten worden in de klas op een laptop of computer ingevuld. En duurt ongeveer 10 minuten. Over een tijdje laat Ben Bizzie weten hoe gezond de kinderen van de basisscholen zijn. Benieuwd wat Ben Bizzie nog meer doet? Lees meer over Ben Bizzie.