De eerste ballen worden gegooid op de Jeu de Boulesbaan in Grijzegrubben

Op de pitchavond op 6 december werd de Jeu de Boulesbaan van Grijzengrubben gekroond tot het beste idee van Nuth. Ruim negen maanden later werd op de Burendag de spiksplinternieuwe baan geopend.

De Burendag op zaterdag 28 september, een uitgewezen moment om de Jeu de Boulesbaan in Grijzegrubben officieel te openen. Na maanden hard werken was het eindelijk zo ver. Een stel enthousiaste buren en andere buurtbewoners waren erbij.

Buurtvereniging Grijzegrubben zorgt voor laagdrempelig veilig trefpunt

“In Grijzegrubben is er al veel weggevallen. Toch merkten we dat inwoners de behoefte hebben om bij elkaar te komen. Daar willen we als buurtvereniging bij helpen. We zorgen voor een laagdrempelig en veilig trefpunt in het midden van Grijzegrubben”, zo vertelt John. Inwoners van het dorpje houden van simpel en eenvoud. Zo ontstond het idee voor een Jeu de Boulesbaan. “Het is een spelletje dat iedereen kan. Het zorgt voor beweging, plezier én gezelligheid. We hopen dat het een ontmoetingsplek wordt voor jong en oud. Een plek waar jong kan spelen en ouderen naartoe komen voor een gezellige middag. Zo kunnen ze gelijk een oogje in het zeil houden. Bovendien hopen we dat we hiermee de jeugd achter de computer weg kunnen trekken.”

Nuth beweegt Nuth - Het beste idee

Trots

Met de ambitie om jong en oud in Grijzegrubben bij elkaar te brengen. En het om te dopen tot een prettige plek om te wonen, deed John Wouters namens buurtvereniging Grijzegrubben mee met Vitaal Verenigingen en ging hij samen met Nuth beweegt Nuth op expeditie. “Samen met een aantal andere verenigingen deed John mee met zijn idee. Elke keer als een idee werkelijkheid wordt, maakt dat me weer trots. Zo ook bij deze Jeu de Boulesbaan. Dit is waar we het voordoen! Ik hoop dat er veel mensen op de baan afkomen en lekker in beweging komen”, aldus verenigingsondersteuner Ken.

Nuth beweegt Nuth - Het beste idee