Hoe train je iemand met een licht verstandelijke beperking (LVB)?

In Nuth kan iedereen meedoen. Ook mensen met een beperking. Daarom organiseren we samen met MEE een ervaringscircuit voor trainers, die in aanraking komen met een kind met een lichte verstandelijke beperking (LVB). Doe mee op maandag 25 november van 19.00 tot 21.00 uur!

“Veel trainers staan met veel energie op het veld om kinderen iets te leren en plezier te laten beleven. Het kan zijn dat er kinderen meedoen, die een lichte verstandelijke beperking hebben, waardoor ze niet altijd met de groep mee kunnen, dit is zeker niet altijd meteen herkenbaar. Maar ze hebben soms wel een andere aanpak nodig. Hoe herken je signalen van een lichte verstandelijke beperking? Hoe ga je ermee om en hoe kun je deze kinderen beter ondersteunen? Hier krijg je meer inzicht in tijdens het ervaringscircuit licht verstandelijke beperking. Een workshop die we samen met MEE organiseren op maandag 25 november van 19.00 tot 21.00 uur”, aldus verenigingsondersteuner Ken.

Win-win voor trainer én kind

Bij kinderen met een licht verstandelijke beperking kan vervelend gedrag ontstaan vanuit onbegrip of verwarring. Dit kan storend zijn voor de trainer, het kind zelf of de rest van het team. Denk aan: Je hebt iets drie keer uitgelegd en nog wordt er niet geluisterd. Of je vertelt iets en het kind doet iets anders. “Tijdens de twee uur durende workshop staat het LVB-belevingscircuit centraal. Trainers ervaren zelf hoe het is om een verstandelijke beperking te hebben. En krijgen inzicht hoe het komt dat sommigen anders reageren. Een win-win situatie voor zowel de trainer als het kind. Zo kunnen ze beiden meer plezier beleven tijdens de training! Deelnemers gaan naar huis met praktische tips, waar ze direct mee aan de slag kunnen”, licht beweegcoach Angelique toe.

Meld je aan

De workshop is bedoeld voor trainers van verenigingen uit de gemeente Beekdaelen. Check hier hoe je je kunt aanmelden het ervaringscircuit LVB. Ben er snel bij, want er zijn slechts 18 plekken beschikbaar.