KBO Schimmert en VV Schimmert trappen af met Walking Football

Voetbalvereniging Schimmert en KBO Schimmert hebben er hard aan gewerkt. Eindelijk is het zo ver. Elke week op woensdag spelen zij een potje Walking Football samen met enthousiaste 55-plussers.

Onder het motto: samen bereik je meer dan alleen, sloegen KBO Schimmert en V.V. Schimmert de handen ineen. Samen met ons gingen ze op expeditie om hun idee voor Walking football uit te werken. En met succes! Gisteren was het zo ver: de eerste Walking Football training.

Een geschikte sport voor de oudere voetballiefhebber

Volgens Leon Heiligers en Frans Soons zijn er te veel senioren te weinig in beweging. “Veel mensen zijn al jaren lid van een voetbalvereniging, maar kunnen eigenlijk niet meer goed mee. Dan is Walking Football een goede optie. Het is een voetbalvorm waarbij alleen gewandeld wordt en die minder blessure gevoelig is. Daarom een erg geschikte sport voor de wat oudere voetballiefhebber.” Maar volgens hen is Walking Football niet alleen voor mensen met een voetbalverleden. “Want ook dames en heren zonder voetbalervaring kunnen meedoen. Tegen de jeugd zeggen we vaker: je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. En dat geldt bij Walking Football ook voor senioren!”

Elf enthousiaste voetballers trapten een balletje

Elf enthousiaste voetballers deden mee. Ze maakten kennis met het veld, de techniek én elkaar. “Want ook het sociale aspect speelt een belangrijke rol.” Na wat oefeningen, hebben de deelnemers samen een partijtje gespeeld. “Nog best even wennen dat wandelvoetbal. Het is nog best lastig om niet te gaan rennen. Maar het was erg gezellig en iedereen deed fanatiek mee”, aldus een van de senioren. Na de training werd er met z’n allen nog een kop koffie of thee ingeschonken en tafelden ze nog even na. Met wandelvoetbal willen Leon en Frans zo veel mogelijk mensen laten sporten. Iedereen kan naar eigen vermogen meedoen.

Nuth beweegt Nuth - KBO Schimmert en VV Schimmert trappen af met Walking Football

Doe mee

Op elke woensdagochtend van 10.00-11.00 uur trainen de Walking Footballers bij VV Schimmert. Ter introductie kun je de eerste maanden gratis deelnemen. Dus ga het eens uitproberen! Meer informatie en aanmelden kan via Frans Soons (KBO Schimmert) 06-23873461 of via Carlo Wiertz (VV Schimmert) 06-34138440.