Kinderen maken kennis met BMX

Op 4 augustus wordt voor het eerst de Beekdaeler Kids Cross georganiseerd. Een supertof BMX evenement voor kinderen van 3 tot en met 12 jaar. Om de kinderen hiervoor klaar te stomen organiseert Crossborder Cycling Limburg toffe clinics. Ook op basisschool Hulsberg. Daar nam Ken een kijkje.

BMX is een sport die je leert om een goede controle te hebben over je fiets. Je leert behendigheid, situaties inschatten en omgaan met onverwachte moves. Je kijkt verder vooruit dan alleen de paar meter voor je en dat is niet alleen goed voor tijdens het sporten, maar ook in het verkeer. Fietsen zit in onze Nederlandse genen. Daarom is het goed om hier op jonge leeftijd al kennis mee te maken. Daarnaast is het natuurlijk hartstikke gezond én super stoer.

Kinderen van basisschool Hulsberg waren enorm enthousiast tijdens de clinic. “BMX-en is echt super leuk. Je kunt lekker stunten en ook nog andere leuke dingen doen. Maar je moet niet te hard gaan, want dan kun je vallen. Daarom moet je een helm op”, zo vertelt een van de leerlingen. Veel van de kinderen wilden graag nog eens gaan BMX-en.

En dat komt goed uit, want op 4 augustus kunnen alle kinderen van 3 tot en met 12 jaar nog eens de uitdaging aangaan. En dat op een échte baan. Driving Event Zuid-Limburg en Crossborder Cycling Limburg organiseren voor het eerst de Beekdaeler Kids Cross. Een super stoere uitdaging voor kinderen uit Zuid-Limburg. Ze trotseren een baan met allerlei obstakels. Kinderen komen niet alleen lekker in beweging. Ook maken ze tegelijkertijd kennis met de paardensport. Want een dag eerder op 3 augustus trotseren de paarden de hindernisbaan.

Meer informatie over en aanmelden voor de Beekdaeler Kids Cross kan via beekdaelerkidscross@gmail.com of 06-30400453.