Kinderen openen eerste beweegroute in Beekdaelen

Op vrijdag 1 november werd de langverwachte De Bolster Beweegroute geopend bij de visvijvers in Nuth door leerlingen van Basisschool De Bolster samen met Ben Bizzie. 

Opening vol beweging

Op vrijdag 1 november was het zo ver. Leerlingen van Basisschool De Bolster in Nuth – de bedenkers van de beweegroute – openden de beweegroute samen met Ben Bizzie. Een bijzondere mijlpaal voor de kinderen. “Het heeft even geduurd voordat we de beweegroute konden realiseren door werkzaamheden bij de visvijvers die langer duurden dan verwacht. De kinderen zijn enorm trots op hun idee en genoten zichtbaar tijdens de opening”, vertelt beweegcoach Elvera Weusten. Ook basisschooldirecteur Frank Feron is trots: “Lekker bewegen in de buitenlucht, heerlijk! Mooi dat onze leerlingen daar een bijdrage aan geleverd hebben.” De beweegroute moest natuurlijk meteen getest worden. Samen met Ben Bizzie wandelden de kinderen langs de route en voerden de oefeningen uit. Wethouder Essers was er ook bij: “We weten ondertussen dat bewegen goed voor ons is, maar ook dat we meer moeten sporten. De beweegroute stimuleert op een leuke manier buiten te bewegen. We hopen dat veel mensen er gebruik van gaan maken.”

Eerste beweegroute in Beekdaelen

Het winnende idee van De Grote Watershow: De Bolster Beweegroute. Kinderen uit groep 5 bedachten dit idee om meer bewegen en water drinken in Nuth te stimuleren. Hieruit is een beweegroute ontstaan met beweegoefeningen voor jong en oud. Ben Bizzie kan daarbij niet ontbreken. Hij stimuleert de wandelaars om te bewegen. Het is de eerste beweegroute in Beekdaelen, die op deze manier bewegen mogelijk maakt. De beweegroute is te vinden bij de visvijvers bij Nierhoven in Nuth. De beweegroute is mede mogelijk gemaakt door de Innovatieprikkel van Nuth beweegt Nuth en de gemeente Beekdaelen.