Lekker actief in de herfstvakantie

Tijdens de herfstvakantie hebben kinderen zich sportief uitgeleefd bij verschillende activiteiten in Nuth en Hulsberg.

BMX clinic

Tijdens twee BMX activiteiten in Hulsberg, georganiseerd met Zone10 en de basisschool Hulsberg, hebben 21 kinderen hun fietstalent geoefend in de hal bij Zone10. Een uitdagende baan die naast lasergame activiteiten ook gebruikt wordt als BMX parcours. Jongens én meiden van de groepen 4 t/m 8 hebben langs, rond en over obstakels gefietst en hun fietsbeheersing verbetert. De kinderen vonden het super leuk om te doen en zelfs bij sommige ouders begon het te kriebelen om mee te rijden.

John Wijts Zone10: “Bij het plaatsen van de lasergame obstakels, is er rekening mee gehouden dat er ook gebmxt kan worden. Kinderen fietsen kleine heuveltjes omhoog zoals zij ook in het dagelijkse leven moeten doen. Kinderen fietsen de stoep op of af en moeten even aanzetten als zij een bergje op fietsen, dát kunnen ze hier oefenen”.

Trefbaltoernooi

Ook is er in de sporthal in Gitek een trefbaltoernooi georganiseerd. In samenwerking met basisschool De Bolster uit Nuth hebben kinderen in sporthal Gitek zich van de sportiefste kant laten zien bij twee verschillende trefbal varianten. Kinderen konden zich individueel of met een team inschrijven. Er waren 24 kinderen, verdeeld over vier teams die het tegen elkaar hebben opgenomen. Tijdens het potje Super Mario Trefbal werd het iets moeilijker om elkaar af te gooien wanneer iemand de bal mocht afweren of een extra leven had. Bij het kokertrefbal moest elke speler zijn/haar eigen koker beschermen en dat heeft spectaculaire reddingen opgeleverd.

Al met al een zeer sportieve en geslaagde herfstvakantie!