Sneltreinschaken en gezelligheid

Elke week komt een groep 55-plussers bij elkaar om te tafeltennissen. Niet alleen om te werken aan hun fitheid, maar ook voor de gezelligheid. Henry Okksersen en Georgine Janssen doen ook mee. Beweegcoach Ken stelde ze een aantal vragen.

“Nog nooit eerder had ik balsporten gedaan. Toen ik via de KBO in aanraking kwam met tafeltennissen, leek me dat wel wat en heb ik me direct aangemeld”, zo vertelt Henry. Henry is een bezige bij en beoefent verschillende sporten. “Het tafeltennissen zorgt ervoor dat ik andere spieren gebruik. Ik vind het erg belangrijk om te bewegen, zodat al mijn spieren wakker blijven.” Georgine heeft daarentegen jaren geleden al getafeltennist. “De interesse in de sport is altijd gebleven. Het sprak me aan dat het een laagdrempelige instap heeft, dat er onderling weinig competitie heerst en dat we tafeltennissen met mensen van onze leeftijd.”

Voordelen van tafeltennis

Tafeltennis is goed voor jong en oud. Het houdt je hersens scherp, het verbetert je evenwicht en het is mild voor je gewrichten. Het wordt ook wel sneltreinschaken genoemd, omdat het je oog-handcoördinatie en reactietijd verbetert. Georgine: “Door het tafeltennissen, merk ik dat ik leniger geworden ben. Je bent constant in beweging. We hebben een goede warming up en niet te vergeten alle keren dat je het balletje moet oprapen wanneer die van de tafel is geslagen.” “Maar het is ook echt een training voor je reflexen. Ik voel me tijdens de training heel goed. We hebben een leuke groep en kunnen tussendoor met elkaar praten”, vult Henry aan.

Samen afsluiten

Tafeltennis is een sport waarbij vriendschappen aan tafel ontstaan. Ook na de training. Elke week wordt de training afgesloten met een kop koffie of thee. “Het is echt een toegevoegde waarde. We praten over vanalles en nog wat. Iedereen heeft andere interesses en daardoor hoor je elke week weer mooie, nieuwe verhalen”, vertelt Henry enthousiast.

Meer weten over ViTTO en tafeltennis? Kijk dan op de website van TTV Quick ’72.

Nuth beweegt Nuth - Sneltreinschaken en gezelligheid