Over ons

Nuth, de plek om duurzaam en gezond te wonen, werken en genieten. In Nuth doet iedereen mee. Alleen of samen met hulp van anderen. Ook om te sporten en bewegen. Daarbij helpt Nuth beweegt Nuth.

Duurzaam samen

In Nuth beweegt iedereen. Dat doen we samen met scholen, (sport)verenigingen, gemeente, zorgorganisaties en een heleboel vrijwilligers. We zorgen voor een uitgebreid aanbod om te sporten en bewegen voor de inwoners van Nuth e.o. Daarbij hebben we veel aandacht voor jongeren, ouderen en mensen met een beperking.

Samen ontwikkelen

Kinderen en jongeren in Nuth worden geholpen gezonde keuzes te maken. Een gezonde leefstijl begint ten slotte al op jonge leeftijd. Steeds meer kinderen kijken veel tv, drinken te veel frisdrank en nauwelijks water. Daarom willen we dat kinderen op jonge leeftijd meer sporten en gezond eten. Dat doen we samen met basisscholen. Sporten en bewegen is niet alleen gezond, maar ook leuk en gezellig. Nuth beweegt Nuth wil meer speelvoorzieningen, zodat kinderen meer buiten kunnen spelen.

Samen meedoen

In Nuth staat niemand aan de kant. Iedereen doet mee en wordt betrokken bij een gezond Nuth, ook ouderen en mensen met een beperking. Mensen die vaak weinig bewegen en daarvoor meer zorg en ondersteuning nodig hebben. Meer bewegen maakt ze gezonder en vitaler. Nuth beweegt Nuth wil hen helpen eenzaamheid en een ongezonde leefstijl tegen te gaan. Samen met verenigingen en (zorg)organisaties zorgen we voor een passend beweegaanbod.

Kom in beweging

Zelf meer bewegen, maar nog op zoek naar een geschikte sport? Neem dan contact op met een van de beweegcoaches van Nuth beweegt Nuth. Ze helpen u graag in beweging te komen.