Basisschool Wijnandsrade Gezonde School

Gezonde leerlingen presteren beter! Dat vindt ook Basisschool St. Stefanus Wijnandsrade. Samen met de leerlingen zorgen ze voor een gezonde schoolomgeving en daarvoor hebben ze het vignet Gezonde School ontvangen.

De leerlingen van de basisschool in Wijnandsrade hebben het schooljaar 2017-2018 uitgeroepen tot sportief en gezond jaar. De eerste schoolweken van het schooljaar stonden volledig in het teken van dit
thema. Nuth beweegt Nuth heeft samen met de school invulling gegeven aan deze weken. De leerlingen zijn het schooljaar sportief en creatief begonnen. Ze hebben eigen tasjes en schilderijen gemaakt passend bij het thema. Wekelijks starten de leerlingen de week sportief met het maandagbeweegmoment. Nuth beweegt Nuth heeft pauzespelkaarten ontwikkeld om de leerlingen te stimuleren meer te bewegen in de pauze. Daarnaast heeft Nuth beweegt Nuth, samen met lokale sportverenigingen, de gymles een aantal keer ingevuld. Ook de ouders zijn hierbij nauw betrokken. Ze zijn vaak aanwezig bij het beweegmoment en zijn bijgepraat over de sportieve aanpak tijdens de eerste ouderavond op school (zo’n 50 ouders aanwezig). Onderdeel van het sportief jaar is een lesprogramma over gezonde voeding, verzorgd door voedingsdeskundige Andre Mostard en is mede mogelijk gemaakt door de Innovatieprikkel Jij beweegt Nuth. De school heeft met deze aanpak het vignet Gezonde School behaald!