Bowlsclub Hulsberg

Bowlsclub Hulsberg, de enige bowlsclub van Limburg!

Bowlsclub Hulsberg is te enige club in Limburg om bowls te spelen. Wekelijks kunnen geïnteresseerden de bowlsport beoefenen bij sporthal Gitek in Nuth. De leden zijn voornamelijk ouderen. Bowls stimuleert bewegen, het concentratievermogen én de sociale contacten. Natuurlijk zijn ook jongeren van harte welkom voor een potje bowls.

De Bowlsclub organiseert ook activiteiten in het kader van de Dag van de Oudere en heeft in het verleden ook samen met Nuth beweegt Nuth activiteiten opgezet. De Bowlclub neemt ook deel aan toernooien in Brabant.

Spelregels


De bedoeling van bowls is om een bal (de bowl) die door zijn asymmetrische vorm in een boog rolt, vanuit een afspeelvak zo dicht mogelijk bij de jack te rollen. De jack is een kleine witte bal die vooraf op de mat is geplaatst. Het spel lijkt in dit opzicht op jeu de boules, maar is veel interessanter doordat de bowls een curve beschrijven. Voor elke bowl die dichter bij de jack ligt dan de beste bowl van de tegenstander krijgt men één punt. De speler of het team met de meeste punten wint. Bowls wordt meestal in teams van 2, 3 of 4 personen gespeeld maar kan ook individueel gespeeld worden.

Contact


Meer weten over Bowlsclub Hulsberg? Neem contact op met Wiel Schoffelen via 045-5241271 of wielschoffelen@hetnet.nl.

Meer weten?