De Club van Griezegrub uitgeroepen tot beste idee van Nuth

De Pletsmolen in Nuth zat in december 2018 vol met inwoners uit de gemeente Nuth. En in het bijzonder een enorm enthousiaste delegatie uit Grijzegrubben. Zij gingen er met de winst vandoor en werden uitgeroepen tot het beste idee van Nuth. Kom allemaal moelen en boelen!

Wat een spanning! Alle deelnemers hadden fans meegenomen om hen aan te moedigen tijdens de pitch van hún idee. Een idee om via de vereniging mensen in beweging en vooral samen te brengen. Een idee waar ze de afgelopen maanden samen met Nuth beweegt Nuth hard aan gewerkt hebben. Tijdens de pitchavond presenteerde iedere vereniging het idee met plan van aanpak. “En wat een mooie verhalen. Alle deelnemers hebben goed over hun idee nagedacht en er een echt concept van gemaakt, dat leeft”, vertelt Elvera Weusten (Nuth beweegt Nuth). Tussen de pitches door zorgde Dansstudio Let’s Dance voor een bijzonder intermezzo. De deelnemers konden even op adem komen en het publiek genoot van de geweldige danskunsten van de 10-jarige Fabienne.

Club van Griezegrub


Alle pitches waren goed voorbereid, maar er kon maar één winnaar zijn. De Buurtvereniging Grijzegrubben stak er met kop en schouders bovenuit. Dat besloot de jury, bestaande uit wethouder Ed Slangen, businesscoach Guy Renet van de Rabobank en Elvera Weusten van Nuth beweegt Nuth. “Een idee met een goed verhaal, betrokken inwoners die bij de pitch aanwezig waren en die zeker weten morgen vol energie aan de slag gaan. De terechte winnaar!”, vertelt wethouder Ed Slangen. John Wouters van de buurtvereniging is ook trots: “Wat een mooi resultaat. Ook dat er vanavond zo veel supporters uit Grijzegrubben bij waren, dat is al een overwinning”.

Pitchavond NbN - deelnemers en jury

Expeditie volbracht


Ook de KBO Schimmert en VV Schimmert hebben de expeditie glansrijk volbracht. Ook zij gingen niet met lege handen naar huis. De KBO Schimmert kreeg voor hun idee Samen sportief in Schimmert (jeu de boules in Schimmert) een mooie derde prijs. “We hebben geleerd naar anderen te luisteren en meer samen te werken. De avond was een mooie afsluiting van de expeditie, jammer dat het voorbij is!”, vertelt Chrit Leenders (KBO Schimmert). De tweede prijs was voor De Schimmertse Voetbalfamilie (walking football), een gezamenlijk initiatief van VV Schimmert en KBO Schimmert. Leon Heiligers (VV Schimmert) en Frans Soons (KBO Schimmert): “Een avond met een mooi resultaat. We hebben een plan weten te maken waar we mee verder kunnen. De financiële tegemoetkoming is fijn, maar nog fijner is alle aandacht die we hebben gekregen”.

Alle verenigingen ontvingen ook het Nuth beweegt Nuth supporters vignet voor hun enthousiasme en inzet tijdens de expeditie. “We zijn enorm trots op wat de verenigingen voor elkaar hebben gekregen. Ze zijn ondertussen ook al verder gegaan met het zoeken van partners en financiële middelen. En daar gaan we hen nog verder bij helpen. Nu begint het echte werk pas. Maar hun energie werkt aanstekelijk en is een mooi voorbeeld voor anderen!”, vertelt Elvera.

LOO-tv deed verslag van de Pitchavond.