De voetbalfamilie van Schimmert

Onder het motto samen bereik je meer dan alleen, hebben de KBO Schimmert en V.V. Schimmert de handen ineen geslagen. Samen organiseren zij Walking Football in en voor Schimmert.

KBO Schimmert en V.V. Schimmert organiseren samen wandelvoetbal

Veel mensen zijn te weinig in beweging. Sporten is erg belangrijk, maar vooral erg leuk is. Leon Heiligers (voorzitter V.V. Schimmert) en Frans Soons (voorzitter KBO Schimmert) hebben de handen ineen geslagen om 50-plussers meer in beweging te brengen. Samen bereik je immers meer dan alleen. Dat kan met Walking Football Ze zijn met Nuth beweegt Nuth mee op expeditie gegaan om hun idee voor Walking Football uit te werken. 

               “We willen voorkomen dat mensen minder gaan bewegen”

Veel 50-plussers zijn al jaren lid van de voetbalvereniging. Ze merken echter dat ze minder fit zijn en meer blessuregevoelig. Om te voorkomen dat ze minder gaan bewegen, is het idee voor Walking Football ontstaan. “Een wandelende voetbalvorm die fysiek minder belastend is. Hierdoor kunnen blessures voorkomen worden”, vertelt Frans. “Maar het voetbal is niet alleen voor oud-voetballers. Het is ook voor mensen zonder een sport- of voetbalverleden”, vult Leon aan. “Walking Football is er voor 50-plussers die samen in een spelvorm in beweging willen komen.” 

               “Verder kijken dan een gezellig potje voetballen”

“Tijdens de expeditie hebben we de deelnemers bewuster laten nadenken over hun idee. En hebben we ze handvatten gegeven om hun idee verder uit te werken”, vertelt Ken Diedering (Nuth beweegt Nuth). Met Walking Football kijken ze verder dan een potje voetballen. “Er wordt gekeken naar de mogelijkheden van de sporters. Aan het begin wordt er een medische test afgenomen, zodat iedereen op een verantwoorde manier kan meedoen aan dit gezellige gebeuren. Ook kunnen deelnemers een clinic van de club in samenwerking met Roda JC volgen”, vertelt Leon.