Gezellig samen zijn in Schimmert

Steeds vaker kreeg Chrit Leenders (secretaris KBO Schimmert) vanuit leden de vraag om iets met jeu de boules te doen. Om dat idee te laten slagen, sloot hij zich aan bij de expeditie van Nuth beweegt Nuth.

KBO Schimmert Sint Paulus maakt gebruik van het gemeenschapshuis in Schimmert. Hier ligt ook een jeu de boules baan. Steeds meer leden willen iets met jeu de boules doen. En ook in de media blijkt dat jeu de boules steeds populairder wordt. “Nuth beweegt Nuth heeft ons benaderd om meer mensen in beweging te krijgen. Daarom hebben wij ons met dit idee aangesloten bij de expeditie. Samen hebben we van ons idee een waar concept gemaakt”. 

“Mensen kunnen meer dan ze ooit hadden gedacht”

“We hebben het geluk dat we onder onze leden een scheidsrechter en een docent jeu de boules hebben. Zij zijn kartrekker van dit project”. In oktober zijn ze gestart met jeu de boules clinics. Daar kwamen leden en ook andere mensen uit het dorp op af. Het enthousiasme stijgt en ook het aantal deelnemers neemt toe. “Wij proberen met jeu de boules mensen van de bank af te krijgen. Dit is belangrijk om de eenzaamheid tegen te gaan. Maar ook vangen we regelmatig signalen op van mensen die bij de fysiotherapeut lopen. Veel mensen hebben last van pijntjes. Door te jeu de boulen met aanmoediging en begeleiding komen ze tot de ontdekking dat ze veel meer kunnen dan ze ooit gedacht hadden. Samen creëren we een gezellig samenzijn. Mensen kijken hier echt naar uit”.

“We hebben geleerd bewust na te denken”

Samen met Nuth beweegt Nuth werken ze nu aan een plan van aanpak. En beantwoorden ze vragen als: Wat hebben we nodig? Hoe gaan we dat financieren? “Door ons bij de expeditie aan te sluiten hebben we geleerd om goed na te denken voordat we iets gaat doen. Net als bij het spelletje Stratego. We zijn nu bewuster bezig. Samen werken aan een mooi resultaat. In maart of april begint het nieuwe jeu de boules seizoen. Wij hebben er al zin in!”