Jouw recept in het gezonde kinderkookboek. Doe mee!

Nuth beweegt Nuth is op zoek naar gezonde en lekkere recepten voor een speciaal kinderkookboek. Doe jij mee?

Leerlingen van Basisschool De Bolster in Nuth kwamen tijdens De Grote Watershow met een supertof idee: een gezond kookboek voor en door kinderen. Nuth beweegt Nuth wil dit idee, samen met alle kinderen uit de gemeente Nuth, uitvoeren. Daarom zijn we op zoek naar recepten van en voor kinderen. Als we genoeg goede recepten kunnen verzamelen, laten we het kookboek drukken. Heb jij een lekker en gezond recept? Laat het ons weten. Wie weet komt jouw recept in het bijzondere kinderkookboek van Nuth beweegt Nuth!

Wat is een goed recept?


We zijn op zoek naar gezonde en lekkere recepten. Jouw recept kan in het kookboek komen te staan als het aan de volgende punten voldoet:

  • Gezond gerecht: het moet een gezond recept zijn. Dus geen frites en hamburgers :).

  • Maar ook lekker! Lekker en gezond gaan namelijk heel goed samen.

  • Niet te moeilijk. Het recept moet door iedereen, jong en oud, te maken zijn. Zorg dat het niet te moeilijk is om klaar te maken of enorm veel ingrediĆ«nten bevat.

  • Lekker vers. Een recept met zoveel mogelijk verse ingrediĆ«nten, niet met alleen maar kant-en-klare pakjes en sauzen.

  • Jij kiest. Of het een voor-, hoofd- of nagerecht wordt. Maar ook recepten voor lekkere drankjes of tussendoortjes mag je insturen.

  • Stuur een foto mee van het door jou klaargemaakte recept en/of waar je zelf bezig bent als kok om het recept klaar te maken.


Recept insturen


Voldoet jouw recept aan de regels hierboven? Stuur dan hieronder het recept in en laat je gegevens achter. Je mag ook met papa, mama, opa, oma of vrienden een recept samen insturen. Na het insturen van het recept nemen we nog contact met je op over het vervolg van het kinderkookboek. Het kookboek kan pas gemaakt worden als er voldoende recepten worden ingestuurd. Als er heel veel recepten zijn, dan laten we een speciale jury de beste recepten voor het kookboek kiezen.

Op zoek naar inspiratie voor een recept? Sport- en voedingscoach Andre Mostard deelt zijn favoriete recept met ons! Dat wordt smullen! Bekijk het hieronder.