Hockeyclub Nuth

Hockeyclub Nuth is een vereniging met ruim 400 leden waar gezelligheid en prestaties hand in hand gaan. Het clubmotto luidt: "Samen beter willen worden in hockey". Iedereen kan lid worden van de club, als je over de juiste instelling beschikt!

De club is gevestigd op Sportpark Kollenberg in Nuth en beschikt over een mooie accommodatie met een zand-ingestrooid kunstgrasveld, een miniveld en een semi-waterveld. Hockey is een sport die in competitieverband wordt gespeeld. Junioren (tot 18 jaar) spelen op zaterdag, senioren (vanaf 18 jaar) op zondag. Daarnaast heeft HC Nuth een groep enthousiaste trimhockeyers. Zij trainen 1x in de week en spelen een onofficiƫle competitie met andere trimhockeyteams in de regio. Hockeyclub Nuth biedt naast diverse hockeyvormen ook extra GymE lessen aan. Voor de allerjongste jeugd vanaf 4 jaar kunnen de kinderen kennismaken met hockey middels FUNkey. Er kan het hele jaar gehockeyd worden. Iedereen kan meedoen, vanaf 4 jaar. Iedereen die erover denkt om lid te worden bij HC Nuth mag 3x zonder verplichtingen meetrainen met een team dat qua leeftijd en niveau het beste bij hem/haar past.

Meer dan hockey


De club organiseert gedurende het seizoen extra activiteiten. Zoals de Frockey Hockey Dagen om kinderen kennis te laten maken met hockey, de Zomerbidontrainingen in de zomervakantie, de Wintermutstrainingen tijdens de winterstop en hockeyclinics met (jeugd)internationals van Oranje. Daarnaast zijn er ook sociale activiteiten zoals droppings, feestavonden, Sinterklaasviering, de Nieuwjaarsreceptie, familiehockeytoernooi, interclubtoernooi en Sportgala.