Jeugd in beweging

Samen met Jongeren op Gezond Gewicht zet Nuth beweegt Nuth zich in meer kinderen in Nuth in beweging te brengen.

Gemeente Nuth is JOGG gemeente. Samen met Jongeren op Gezond Gewicht helpt Nuth beweegt Nuth kinderen in de gemeente meer te laten bewegen en gezonder te laten eten en vooral meer water te laten drinken. Basisschool De Bolster werkt hier aan mee.

Drink water


Water is in Nederland overal aanwezig. We willen dat water drinken weer heel gewoon wordt. Water is gezond en helpt bij het tegengaan van overgewicht.

Wist je dat?  • Water is nodig voor verschillende processen in het lichaam: Het regelt de lichaamswarmte, het vervoert voedingstoffen en voert afvalstoffen. Ons lichaam bestaat voor 65% uit water! Omdat we vocht verliezen, bijvoorbeeld door te plassen en te zweten, moet vocht worden bijgevuld. Water is een 100% dorstlesser met 0% calorieën!

  • Nederlandse kinderen van zeven tot achttien jaar krijgen gemiddeld 130 kilocalorieën (kcal) per dag binnen uit zoete dranken. Dit is gelijk aan acht suikerklontjes. Om deze kcal te verbranden moet een kind van twaalf jaar negentien minuten fietsen, twaalf minuten voetballen of elf minuten zwemmen.

  • Kinderen vinden water lekker. Op school zouden kinderen vaker water tussendoor moeten drinken in plaats van zoete dranken. Tijdens het sporten drinkt al 72% water.


De Grote Watershow op de Bolster


De leerlingen van Basisschool De Bolster in Nuth zijn afgelopen jaar bezig geweest met meer water drinken op en rond school. Maar we willen dat ook anderen in Nuth meer water gaan drinken. Daarom is De Bolster gestart met een wedstrijd voor alle leerlingen. De leerlingen zijn gevraagd een origineel idee te bedenken over water en gezondheid en hier een werkstuk over te maken. Een idee dat ook echt uitgevoerd kan worden in Nuth.