Samen spelen is samen bewegen

Ook Wiel van Goethem (voorzitter KBO Nuth) heeft zich aangesloten bij de expeditie van Nuth beweegt Nuth. Hij komt op voor de belangen van ouderen in Nuth. Samen met de KBO organiseert hij leuke en educatieve ontmoetingen. “Maar ook sporten en bewegen is belangrijk. Zeker voor onze doelgroep, want rust roest”, zo vertelt Wiel.


“Iedereen moet kunnen meedoen”


“Bij de KBO merken we dat onze leden weinig animo hebben voor bewegingsactiviteiten. Onze spellenmiddag is echter wél heel drukbezocht!”. Zo ontstond het idee van Wiel voor onbewust bewegen. Met dit idee doet hij mee aan de expeditie. Bij de spellenmiddag zag Wiel dat de mensen onbewust in beweging kwamen. “Mensen renden achter balletjes aan die op de grond weg stuiterden. En zonder veel moeite raapten ze ringen op bij het ring gooien. Bij de spellenmiddag gaat het om de gezelligheid. Samen bezig zijn, om eenzaamheid tegen te gaan”, vertelt hij. “Vroeger was er weinig tijd voor sporten. Mensen die nooit hebben gesport, krijg je nu moeilijk in beweging. Terwijl het juist voor ouderen erg belangrijk is om te bewegen en mee te doen”. Volgens Wiel moet iedereen mee kunnen doen, ongeacht leeftijd, beperking of inkomen. “Dat kan bij de KBO. Daar kan iedereen samen komen en lekker meedoen. Ook bewegen, zonder dat ze het zelf misschien in de gaten hebben”, lacht Wiel.

Ideeën delen


Tijdens de expeditie van Nuth beweegt Nuth leren de deelnemers anders denken en krijgen ze de mogelijkheid om met anderen hun ideeën te delen. “Met anderen praten over je ideeën is natuurlijk nooit mis. Wie weet wat voor samenwerkingen daaruit voort komen”, aldus Wiel. Op donderdag 15 november vervolgen de deelnemende verenigingen hun expeditie en gaan ze met hulp van de Rabobank werken aan hun plan van aanpak voor hun idee.