Supporter Livia Peltrera

Livia is jonge inwoonster uit Hulsberg en enorm actief, ook voor Nuth beweegt Nuth. Ze is daarmee onze jongste supporter. Ze vertelt waarom sporten voor haar belangrijk is.

Sporten geeft energie


"Sporten is voor mij belangrijk, omdat ik er een goed en fit gevoel van krijg. Het geeft energie! En het is een manier om je hoofd even helemaal leeg te maken. Ook de teamspirit rond samen sporten vind ik belangrijk. Zo fijn om samen met vrienden te sporten en elkaar te helpen een bepaald doel te bereiken. Ik turn al sinds ik 4 jaar oud ben, op dit moment bij Gymnastiekvereniging Swentibold in Sittard."

Samen met Nuth beweegt Nuth


"In samenwerking met Nuth beweegt Nuth heb ik een naschools sportproject in Hulsberg opgezet. Ik las een oproep in Nuth&Omstreken voor de Innovatieprikkel Jij beweegt Nuth om met goede ideeën meer mensen in beweging te krijgen. Samen met sportverenigingen heb ik meerdere weken sportlessen georganiseerd voor leerlingen van groep 3, 4 en 5. Elke week kwam er een andere sportclub een sportles geven, zoals handbal, turnen, hockey, judo en boksen. Met dank aan Handbalvereniging Wijnandia, Gymnastiekvereniging Albatros Nuth, Hockeyclub Nuth, Judoclub Nuth en Fitness Planet XL Hulsberg."

Altijd in beweging


"Naast het turnen ben ik ook actief bij Curfs Fysio en Sport met het geven van fysio-fitness. Hier doen vooral 60-plussers aan mee, vaak na een operatie of blessure. Samen met mij en de andere deelnemers werken we aan hun conditie, maar zorgen we ook voor de het nodige plezier. Vaak denken ze dat ze te oud zijn om nog te sporten, maar iedereen kan meedoen!"

Ook probeer ik ervoor te zorgen dat kinderen in het buitenland kunnen sporten. Ik heb afgelopen jaar een maand vrijwilligerswerk gedaan voor stichting LIFEZONE in Kaapstad (Zuid Afrika). Ik heb daar gymlessen gegeven op een aantal basisscholen. Heel veel kinderen hebben daar geen geld voor sportschoenen en sporten op hun blote voeten. Daarom ben ik begonnen met het inzamelen van sport- en voetbalschoenen. Deze inzamelingsactie loopt tot eind november. Heb je thuis nog sport- en voetbalschoenen in de kast liggen? Lever ze in! Dat kan aan de Parallelweg Zuid 29 in Hulsberg, bij, Fitness Planet XL Hulsberg of bij Fontys Sporthogeschool Eindhoven."

Meer weten?