Vignet Nuth beweegt Nuth supporters

Samen met inwoners, verenigingen en organisaties brengen we meer mensen in de gemeente Nuth in beweging. Een aantal trotse supporters van Nuth beweegt Nuth helpen daarbij. Zij krijgen een speciaal vignet gemaakt door schrijfster en tekenaar Marline Pijler. Marline vertelt hoe het vignet tot stand is gekomen.

Dankzij samenwerkingspartner MEE is Nuth beweegt Nuth in contact gekomen met Marline om een speciale tekening te maken voor onze supporters. "Tijdens de autismeweek heb ik bij MEE mijn schilderijen tentoongesteld. Een medewerker van MEE kwam toen op het idee mij te vragen om een logo te maken voor Nuth beweegt Nuth. Dat vond ik meteen een leuk idee om iets te maken voor een organisatie in beweging."

Marline is aan de slag gegaan om een bijzondere tekening te maken. Een leuke uitdaging! “Samen bewegen, is samen doen. Ik vindt het belangrijk dat mensen elkaar ontmoeten en elkaar stimuleren, ongeacht leeftijd of beperkingen. Dat laat ik in de tekening zien. Mensen moeten rekening houden met beperkingen, maar zich er niet door laten tegenhouden om mee te doen. Juist in je eigen buurt en omgeving is het mooi als mensen elkaar ontmoeten en samen plezier maken."

Sport en bewegen is ook voor Marline belangrijk. "Zelf sport ik bijna elke dag, al bijna heel mijn leven. Het geeft zoveel ontspanning. Ik maak niet zo gemakkelijk contact, maar als ik aan het sporten ben gaat dat makkelijker. Ik merk dat mensen ontspannen en toegankelijk zijn als ze bewegen. Iedereen is dan gelijk en hoort er bij. Bewegen brengt ook plezier en is goed voor je gezondheid, dat is goed vooral voor mensen die alleen zijn of veel zitten achter een beeldscherm."